Galata Kulesi

İstanbul gezilecek yerler; Galata Kulsei, kiz Kulsei, Aya Sofia....

Posted May 5,2019 in History and Facts.

Zana Hyseni
8 Followers 243 Views

Kulla e galates nje nder vendet e para qe vjen be mendje kur eshte fjala per Stambollin, kosniderohet si nje nga kullat me te vjetra ne bote. Ndertes e cila ka vezhguar qytetin per qindra vjet, me strukturen imponuese. Me historin e saje dhe pamjen unike I jep privilegj stbollit.

Ka nje gjatesi prej 69.90 metrash, muret Kan nje trashesi 3.75m ,diameti I brendshem I kulles eshte 8.95, ndersa diameti I jashtem 16.45m pra vlersohet te jet rreth 10 mij ton.

Bizantinet kete kulle e quajten ; Pyrgos Megalos dhe Christtea Turris e Genovese.

Legjenda me interesante e Galates eshte ajo ku greket besuan se nese nje burr dhe nje grua takohen per here te pare ne kullen Gallta ata patjeter do te martohen.

Tags: Galta Kulsei,
Zana Hyseni Articles

Recent

Recent Articles From: Zana Hyseni

Popular

Popular Articles From: Zana Hyseni

Read more

Science and Technology
May 5, 2019 | 342 Views

Other
June 6, 2019 | 173 Views

Science and Technology
October 10, 2019 | 84 Views

Entertainment
January 1, 2020 | 23 Views

Education
June 6, 2019 | 176 Views